Промяна
СВЯТ

Defense Express: Войната в Украйна може да продължи поне 2-3 години, защото…

Войната може да се проточи 2-3 години, защото Русия иска да замрази конфликта и има определени ресурси за това.

Това съобщи директорът на информационно-консултантската компания Defense Express Сергей Згурец в ефира на Еспресо. Той вярва, че следващата година ще бъде решаваща във войната.

„Потенциалът на Украйна да продължи настъпателните операции зависи от редовността и надеждността на военната помощ от нашите партньори.

Тъй като тази помощ засяга натрупването на украински резерви. Сега сме в състояние, в което Украйна и врагът натрупват сили за по-нататъшни военни операции“, каза Згурец, цитиран от УНИАН.

Експертът вижда връзка между успеха на офанзивите на въоръжените сили на Украйна и обема на военната помощ от НАТО.

„Не изключвам, че военните действия могат да продължат поне 2-3 години. В края на краищата Русия все още разполага със значителни ресурси във военна техника. Следователно Москва може да забави военните действия с по-ниска ефективност. 

Въпреки това, такъв сценарий за развитието на събитията не е единственият. Според мен следващата година ще стане доста важна в тази война и за нас успехът на настъпателните операции през 2023 г. ще зависи от помощта на съюзниците“, добави Згурец.

Генерал-майор Кирил Буданов, началник на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната, е сигурен, че Русия е пред разпад. „Някои региони ще се откъснат от Русия… Москва ще ни плати репарации, щом режимът падне, всичко това ще се разпадне“, казва шефът на ГУР.

Той отбеляза, че много скоро руснаците ще плячкосват на собствената си територия, защото Руската федерация ще се разпадне в епоха на хаос.

Превод

Още Новини

Back to top button