Промяна
КРИМИНАЛНИ

Чеченеца с нов напън пред съда да спаси кожата

Петко Атанасов – Чеченеца ще направи нов опит да обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража” с надеждата да бъде пуснат на свобода. Подобно на Емили Тротинетката, инфлуенсърът е внесъл, чрез адвоката си, искане в Районен съд за изменение на действащата към момента мярка, а заседанието е насрочено за четвъртък – 25 май в 14:30 в Пловдивския районен съд, пише trafficnews.bg. 

Припомняме, че трите Tik Tok звезди Чеченеца, Тошо Куката и Емили са привлечени като обвиняеми за това, че на 03 април 2023 г. в гр. Пловдив, като извършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно – в търговски център пред множество граждани са склонили момче със специфични потребности да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

Тримата го развеждали на повод на последния етаж в мол „Пловдив“. Давали му команди „лай“, „донеси“ и очаквали от него релевантно поведение. Случката, която е заснета на видео, предизвика бурна реакция в обществото и последваха мерки от страна на властите. 

Преди по-малко от седмица Окръжен съд Пловдив пусна под гаранция от 1500 лева Емили Тротинетката и очевидно и другите двама участници ще пробват да излязат на свобода. Към момента няма информация дали и Тошо Куката ще обжалва мярката си за неотклонение.

Срокът за приключване на досъдебното производство е двумесечен и ако до 5 юни от прокуратурата не внесат обвинителен акт срещу тримата инфлуенсъри, то те трябва да бъдат пуснати на свобода.

Още Новини

Back to top button