Промяна
Политика

БСП с тежки обвинения към Денков, връщането на Божков не е случайно

След наводнението в Царево започва организация за подпомагане на пострадалите. Не всички хора могат да получат помощ, тъй като нямат регистрация там и са дошли само за летния сезон.

„Не съм сигурна, че държавата ще помогне. Поискахме изслушване на мин.

-председателя и финансовия министър. Съмняваме се, че средствата ще стигнат. Нека си зададем въпроса с какво ще бъдат подпомогнати тези хора. За да получат помощи, хората трябва да отговарят на определени критерии. В Карловско миналата година също пострадаха хора по време на бедствие. На някои от тях все още не им е помогнато“, каза Мая Димитрова от БСП.

В летния период в Царево има много летовници, които са предпочели да прекарат почивката си на каравана и не са регистрирани там. Те не влизат в критериите и няма да получат подпомагане. Димитрова обяви, че БСП готви законодателни промени за справяне със ситуацията, но обърна внимание, че най-важното е властите да работят в синхрон. 

„Държавата казва, че ще се отпуснат някакви средства и управляващите се оправдават с това, че няма закони. Ще обявим мерките, които планираме, следващата седмица. Не са лоши законите, а контролът на тези закони“, коментира гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Димитрова това наводнение също ще бъде „пометено“,  и въпреки че има природа, срещу която не можем да се борим, има и превенции, които трябва да се вземат. Тя заяви, че всеки един народен представител трябва да подкрепи мерките в името на хората. Гостът изрази мнение и за промените в Закона за движението по пътищата и уточни, че от БСП искат по-високи санкции за пияни и дрогирани шофьори.

„Имаме и критики, но има и положителни неща. Друг е въпросът за отнемане на автомобилите. Държавата трябва да влезе в ролята си и да направи повече лаборатории, за да не се чака 6 месеца за резултатите“, каза Мая Димитрова.

Тя коментира и признанията на управляващите за ролята на Алексей Петров при създаването на правителството и завръщането на бизнесмена Васил Божков.

„Има паралелна държава и управляващите си го признават. Денков е поставена фигура, която изпълнява чужди поръчки. Свидетели сме, че всичко, което се каза в този запис, се случва. Вероятно Божков е имал някаква уговорка. Завръщането му едва ли е случайно“, коментира гостът.

Още Новини

Back to top button