Промяна
ОБЩЕСТВО

БСП на бунт! Корнелия легна на Бойко

Редови социалисти са бесни от тиражираните идеи за коалиция с ГЕРБ – големия враг за всеки бесепар. На добилата популярност среща между хора на Нинова и местни социалисти в Първомай столичните пратеници признали, че може да подкрепят правителство с мандат на „Български възход” в коалиция с ДПС и ГЕРБ, твърдят присъстващи.

На тази среща местният кмет Николай Митков не издържал и попитал ребром защо ВИП гостите плюят само по президента Радев, а никой не поема отговорност за поредните загубени гласове на изборите, пише „Галерия”.

Митков ударил по масата, че регионалната организация сваля доверието от ръководството и напуснал залата. В залата се чули викове, че тайната завера всъщност лъснала още при избора на Вежди Рашидов за парламентарен шеф.

По-късно хората на Корнелия Нинова заявили, че информацията е силно изкривена по навеждане на кмета Митков и бившия транспортен министър Петър Мутафчиев и бивш лидер на пловдивските социалисти. Двамата са близки до вътрешнопартийната опозиция и минават за хора на силния човек в региона Георги Гергов.

Само в последната седмица доверието си от Нинова официално свалиха социалистите в Дряново, Трявна, Кочериново, Харманли, Павликени, Габрово.

Искането е за конгрес преди Коледа, а не на 13 февруари, плюс задължително вкарване в дневния ред на точка за смяна на ръководството. Както „Галерия” вече писа, Нинова умело е планирала февруарска дата за конгрес предвид евентуалните избори през март. Известно е, че месец преди избори лидер не се сменя, твърдят социалисти.

Атаки към Нинова има от десетки активисти, регионални организации, бивши депутати, включително и от Младежкото БСП. Кърваво писмо изпрати и единственият „червен” кмет на столичен район – д-р Делян Георгиев („Изгрев”). Лекарят се обяви категорично срещу махането на машините и ограничаване вота от чужбина.

Кметът даде пример как при неговото избиране опоненти-те му са успели да докарат невалидните бюлетини до 1000. При машините те не били повече от 40 на последните избори.

Общински ръководители, недоволни от политиката на БСП, бяха поканени на прочутата среща в НДК за обединение на лявото.

Инициатори са знакови лица от самата партия като Костадин Паскалев, Калоян Паргов, евродепутатът Петър Витанов, но и бившите социалисти Георги Първанов, президент на България, Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев.

Всичките те имат в момента свои политически проекти.

От страна на ръководството на БСП беше поканен Атанас Зафиров, заместник на Нинова по коалиционните теми. Липсата на покана към самата Корнелия беше обяснена точно с лавината заявления за сваляне на доверието към нея.

Материалът БСП на бунт! Корнелия легна на Бойко е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button