Промяна
ОБЩЕСТВО

Бомба в Promiana.eu: Бойко купи Корнелия с €5 000 000, прави я премиер след изборите

Корнелия Нинова е сключила тайна договорка с Бойко Борисов и работи подмолно срещу кандидат-президента Румен Радев, твърди сензационно източник на Promiana.eu от „Позитано” 20.

Смята се, че Нинова е получила солидна финансова инжекция за подмолното си коалиране с ГЕРБ от прословутото чекмедже с евро и златни кюлчета, като според различните версии сумата, която ѝ е дадена, варира от 5 до 10 милиона евро.

Топлата връзка между Корнелия Нинова и Баце е политологът и социолог Калоян Методиев, който в последната година е най-близкият човек до лидерката на социалистите.

Сигнал за затвора: Корнелия Нинова лапа по 300 бона на месец от шайката ГЕРБ и ДПС?

Методиев е собственик на т.нар. „Институт Рего”, който на практика е черната каса на Корнелия Нинова. Схемата е проста – „институтът” сключва договори за услуги с различни корпорации и фирми, легализиращи тлъстите суми, които след това се дават в брой на Нинова.

„В някои жълти вестници се появиха твърдения, че Калоян Методиев е любовник на Корнелия. Това не отговаря на истината – отношенията им са изцяло делови, Методиев е „червеният” Георги Харизанов – той отговаря за парите и не може да му се отрече, че се справя повече от добре”, коментира нашият човек на „Позитано” 20.

Калоян Методиев в продължение на няколко месеца беше началник на кабинета на Румен Радев. Методиев обаче започнал да върти интриги и да се опитва да овладее цялата администрация на „Дондуков” 2 и съответно да организира свой трафик на влияние.

По тази причина влязъл в остри сблъсъци с останалите съветници на президента, включително и с първата дама Десислава Радева. Чашата преляла, когато президентът Радев установил, че Методиев изнася информация от президентството и я доставя на Корнелия Нинова.

Само в Promiana.eu: Корнелия пробутва опорките на Бойко за нова Тройна коалиция – ето как Нинова се разбра с ГЕРБ и ДПС

Така на 21 септември 2020 г. той бе принуден от държавния глава да подаде оставка. Още на следващия ден Методиев започва да работи с Корнелия Нинова.

Според отлично осведоменият източник на Promiana.eu в средата на октомври Калоян Методиев организирал тайна среща на Бойко Борисов и Корнелия Нинова в къщата на Баце в Банкя.

Срещата била в ранна съботна сутрин, като Методиев взел забрадената Корнелия с невзрачна шкода и я докарал до имението на Борисов. Там Нинова била убедена да влезе в тайна коалиция с ГЕРБ и ДПС за тези избори, а за целта е била обезпечена със сериозна сума – между 5 и 10 милиона евро.

Според източника ни Борисов поискал от Нинова за втория тур на президентските избори, ако има такъв, да призове електората си да гласува „по съвест”, като по този начин се разграничи от Румен Радев.

Сделка между ГЕРБ и БСП в Promiana.eu: Олигархът Георги Гергов си връща „дупката” във Варна, грабва държавните акции в Пловдивския панаир

Формалният повод щял да бъде „неясната му позиция по отношение на Русия” и „скандалът с гражданството на Кирил Петков”. Именно с договорката на Корнелия с Баце може да се обясни необичайното противопоставяне на лидерката на БСП с държавния глава.

Нинова обаче не е получила само пари от Баце. На червената харпия е обещано да бъде подкрепена за министър-председател след изборите на 14 ноември.

Планът бил следния: БСП обезателно трябвало да мобилизира електората си, за да може социалистите да са втора сила на вота с резултат между 18 и 20% резултат. Това щяло да стане сравнително лесно, защото и без това МВР щяло да е съсредоточено в изборните търговци на ГЕРБ и ДПС и да не обръща внимание на брокерите, работещи за „червените”.

ЧЕСТИТО: Корнелия се договори с Бойко и Доган за правителство след 14 ноември

Така, ако ГЕРБ са първа политическа сила, както сочат всички социологически агенции, те щели да върнат мандата след „победата” на 14 ноември.

Вторият мандат се полагал на БСП и Корнелия щяла да състави „правителство на националното съгласие”, на което премиер да е лично тя. Този кабинет щял да бъде подкрепен с гласовете на ГЕРБ и ДПС, тъй като трите партии заедно се очаква да имат между 122 и 128 мандата от общо 240 депутатски места.

Материалът Бомба в Promiana.eu: Бойко купи Корнелия с €5 000 000, прави я премиер след изборите е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Още Новини

Back to top button