Промяна
КРИМИНАЛНИ

Бизнесмен събрал техниката и парите, оставил ошушкана фирма на съдружниците си

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бизнесмен от Перник отива на съд за присвояване и сключване на неизгодна сделка. От пресцентъра на прокуратурата съобщават, че Окръжна прокуратура – Перник вече е внесла в съда обвинителен акт. Мъжът завъртял общ бизнес с двама свои другари, с които създали строителна фирма през 2016 г.

През 2017 г. обаче се скарали и обвиняемият поискал да прекрати участието, като продаде дяловете си от фирмата. В последствие обаче се оказва, че той здраво е одрусал съдружниците си. Обвиняемият подписал договор за продажба на по- голямата част от наличната техника на фирмата за сумата от 122 700 лв. За тези пари били продадени били багер, челен товарач, товарни автомобили, полуремарке, ремарке, валяк и гилотина.

Месец по-късно същите били препродадени на новоучредено дружество с едноличен собственик на капитала и управител майката на обвиняемия. Освен това, в качеството му на управител на фирмата, от която искал да излезе, мъжът изтеглил от банковите сметки 182 550 лева.

В хода на разследването е установено, че след сделката с продажбата фирмата е останала без основна техника за извършване на стопанската си дейност и без парични средства.

При пълна липса на икономическа необходимост обвиняемият съзнателно сключил неизгодна сделка, като продал машини и съоръжения, от което е произлязла значителна вреда за фирмата. Това затруднило цялостната дейност на дружеството, предава „4Власт“.

С действията си той присвоил чужди пари в големи размери, поверени му да ги пази и управлява. За изтеглените парични средства той не представил в дружеството никакви разходооправдателни документи, не ги внесъл и заприходил в касата на дружеството. Предстои делото да продължи в съда, пишат от прокуратурата.

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button