Промяна
КРИМИНАЛНИ

Автоапаши задигнаха лъскави мазератита и поршета за над 1.6 млн. лв., ето къде ги откриха

Служители на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс) спипаха няколко суперлуксозни автомобили мазерати, порше и додж, свити от България, пише „Телеграф“. 

Возилата за стотици хиляди лева били открити в различни държави на Балканите. Спецоперацията на Фронтекс била с кодово име Mobile 5 и продължила 12 дни, обявиха от агенцията.

Милион

Служители споделиха, че четирите возила са на стойност над 1.

6 млн. лв. Те са последен модел, а в тях имало куп допълнителни екстри. При операцията са били включени и българските митници.

„Нашите служители в региона на Западните Балкани помогнаха за откриването на няколко превозни средства с висока стойност, които са били откраднати или с фалшифицирани документи. Проследяването на откраднати коли е надпревара с времето”, коментираха от Фронтекс.

Разследване

Лимузините и джиповете били откраднати в последните четири месеца от България. Някои от тях били в т.нар. от криминалистите суров вид, което означава само с фалшиви документи. Други обаче били подготвени включително с пренабита рама и номер на двигател.

“Кола, открадната от нечия алея, може да бъде прекарана през няколко граници и в крайна сметка да бъде разглобена на части за броени часове. Експертите ни са обучени да проверяват превозни средства и техните документи, за да установят евентуални кражби и трафик”, заявиха от Фронтекс.

Акцията на агенцията е била насочена не само за откриване на тузарски автомобили, но и срещу тежката и организирана трансгранична престъпност, свързана с превозни средства.

Още Новини

Back to top button