Промяна
СВЯТ

Ал Джазира: Анализ на сателитни снимки показа, че предстои трудна битка за Крим

Очакванията за това, че въоръжените сили на Украйна подготвят настъпление са отдавна, но на кой точно участък от фронта ще бъде то, ако има такова, малко се знае. 

Но според данни, публикувани от арабския сателитен канал на Ал Джазира, основният удар се планира да бъде нанесен по посока на Кримския полуостров, пишат световни агенции.

Анализът на сателитни снимки, направени от Ал Джазира, показа, че руските войски укрепват Кримския полуостров в очакване на опита на Украйна да си го вземе обратно, съобщава телевизионният канал.

Експертите на мрежата казват, че тези защитни структури вероятно ще направят подобно усилие трудно и кърваво.

Ал Джазира отбелязва, че между февруари и март границите на Крим и околните райони са били превърнати в укрепена бариера срещу очакваното пролетно контранастъпление на украинските сили.

По-специално била изградена широка мрежа от окопи и укрепления, която в момента минава през граничните села на Крим. Същият период е свидетел на изграждането и разширяването на няколко значителни военни бази, според сателитни изображения.

Снимки, направени на 1 април, също показват, че кримските власти са инсталирали морски бараж на дока на руския Черноморски флот в пристанището на Севастопол, отбелязва арабският телевизионен канал.

Превод
 

Още Новини

Back to top button