Промяна
КРИМИНАЛНИ

3 г. затвор за мъжа, който ослепи бивш следовател от Пловдив

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Пълен обрат претърпя повторното дело в пловдивския районен съд срещу Сашо Илиев, който ослепи бивш следовател от Пловдив, предаде Plovdiv24.bg. Преди 11 месеца 24-годишният мъж бе осъден условно на 3 години лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок. Делото обаче бе върнато отначало заради непълна мотивировка на решението.

Днес Сашо Илиев пак се изправи пред Темида и отново призна изцяло вината си, заради което делото приключи по съкратената процедура.

Този път съдия Найденов определи доста по-сурово наказание – 3 години лишаване от свобода ефективно, което при редуцирането стана 2 години. Освен това Сашо Илиев бе осъден да заплати обезщетение в размер на 70 000 лева на следователя, по предявен от него граждански иск. Признатият за виновен мъж ще заплати и 2800 лева държавна такса, както и разноски по делото в размер на 256 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Инцидентът е станал на 11 юни 2020 година в обществената баня в село Песнопой. Пострадалият Иван Генчев отишъл до съблекалнята, за да се охлади и седнал за кратко на кушетка. Там бил приятел на обвиняемия, който пушел цигара. Генчев два пъти учтиво направил забележка на приятеля на Сашо да спре да пуши, при което мъжът загасил цигарата и се върнал в басейна.

Там обаче Сашо Илиев разбрал за забележката и решил да потърси обяснение за нея от Генчев. Той се обърнал към него с думите: „Ти какво правиш забележка за пушене? Ела навън“. Генчев му отвърнал да го остави на мира и да не го закача.

Илиев започнал да ругае и да се заканва. Приятелят му И.М. го убеждавал да не се разправя и два пъти го връщал в съблекалнята. На третия път обвиняемият се отскубнал, отишъл отново до басейна и изненадващо нанесъл с юмрук силен страничен удар в областта на дясното око на Генчев.

Пострадалият извикал от болка и се свлякъл до кръста в басейна, като на помощ му се притекъл негов приятел. От дясното око на Генчев, който е бивш следовател, потекла обилно кръв и той изпитвал неистова, нетърпима болка. На място пристигнали лекарски и полицейски екипи.

Пострадалият е бил приет в болница за лечение, като в резултат на травмата е получил контузия на главата и пълна слепота на дясното око.

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button