Промяна
СВЯТ

Зеленски се обърна към украинците в тила: Несправедливо и неправилно е

Президентът Володимир Зеленски е подчертал, че украинските граждани не трябва да бъдат психически далеч от войната, въпреки че благодарение на украинските войници истинските бойни действия се провеждат наистина географски далеч от много от тях.

„Непрекъснато, неизменно да се отделя максимално внимание на ситуацията на фронтовата линия. На жестоките битки, които ежедневно отнемат живота на нашите хора и ежедневно се нуждаят от постоянна мобилизация на нашата държава и общество.

– Неправилно е, несправедливо е, когато нашите бойци които идват от предната линия, имат такова усещане, сякаш за мнозина в тила войната вече е приключила“, каза Зеленски в поредното си видеообръщение, цитиран от „УНИАН“.

„Сега, както и преди година, е важно колкото се може повече украинци да помогнат за защитата на държавата, да помогнат за натрупването на световна подкрепа в името на нашата победа.

– Скъпи украинци! Подкрепяйте нашите бойци, когато е възможно. Не забравяйте за доброволческите кампании и се присъединете, когато можете“, казва той.

Още Новини

Back to top button