Промяна
СВЯТ

Залп от 20 “Калибри“: От ВСУ обясниха рязко нарасналата опасност днес от нова руска ракетна атака

След като намали корабната си група в морето, Русия отново я увеличава – заради по-доброто време. По-специално, увеличен е броят на ракетите-носители, предава УНИАН.

Както  каза ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на Южните сили за отбрана Наталия, вероятността от ракетна атака нараства.

„Бурята в морето утихна, групировката на корабите на противника се натрупва, в частност се увеличи и броят на ракетите-носители.

В момента откриваме три ракети-носители, две от които надводни и една подводна. В случая , общият залп от калибри може да достигне 20. и вероятността за ракетен удар расте, заплахата е много голяма“, каза Гуменюк.

Според нея активността на противниковата авиация също се следи и сега тя е ниска, но ситуацията може да се промени доста динамично.

„Що се отнася до авиацията на фронтовата линия, тя остава една от приоритетните области за промяна на тактиката на противника. Те продължават да използват управляеми авиационни бомби по фронтовата линия“, каза Гуменюк.

Тя каза още, че на левия бряг усилията на украинските военни за прочистване на вражески позиции са доста ефективни – за руснаците е трудно да използват артилерийско оръжие и те се опитват да заменят това с въздушни атаки.

„Те загубиха много складове за боеприпаси благодарение на нашата работа и изпитват известна липса на снаряди, за тях е трудно да разположат позициите си по тази полоса“, добави Гуменюк.

Превод и редакция

Още Новини

Back to top button