Промяна
СВЯТ

ВСУ показаха последствията от удар на дрон камикадзе по танк

Украински военни показаха последствията от удар на дрон-камикадзе в танк. Въпреки факта, че безпилотните самолети-камикадзе многократно са демонстрирали своята ефективност срещу артилерия и лека бронирана техника, дронът се оказа неефективен срещу украинския танк Т-64БВ, пишат чужди медии. 

Това се доказва от снимка на последствията от удар с дрон върху тази бойна машина.

На снимката можете да видите, че в резултат на попадение от дрон-камикадзе не могат да бъдат нанесени значителни щети на танка Т-64БВ.

Танкът е получил предимно повърхностни повреди, които не са се отразили на техническото му състояние. Съдейки по следите от експлозията, бронята на танка също не е получила сериозни щети – осколките не са могли да я пробият, въпреки факта, че ударът е паднал на слабо място между корпуса на танка и купола.

В същото време експертите обръщат внимание на факта, че причината за ниската ефективност може да бъде задействането на динамична броня, която отразява експлозията на дрона в обратна посока. Подробности за удара от украинска страна обаче не се съобщават, поради което не могат да се правят обективни заключения.

Превод
 

Още Новини

Back to top button