Промяна
СВЯТ

ВИДЕО от войната: Заснеха работата на ЗРПК “Панцир-С“ срещу 6 ракети HIMARS

Руски военни показаха видеозапис на отразяване на масирания удар на зенитно-ракетния комплекс „Панцир-С“ от мястото на оператора.

Руската армия, участваща в „специалната операция“, публикува видеозаписи от работата на изчислението на зенитно-ракетния комплекс „Панцир-С“ срещу масиран удар от MLRS HIMARS. 

Както се оказа, целта е действителното местоположение на зенитно-ракетната система „Панцир-С“, тъй като две ракети не успяха да поразят и те се удариха в непосредствена близост до комплекс за противовъздушна отбрана, въпреки че последният не беше критично повреден.

На видеозаписите, публикувани от руските военни, може да се види как 6 изстреляни ракети MLRS HIMARS летят директно към зенитно-ракетния комплекс „Панцир-С“.

Въпреки факта, че такива ракети развиват скорост от около 3,5 MAX, радарната станция ги открива успешно, след което се открива огън по целите. Фактът, че целите са били успешно поразени, се доказва от съседния екран, където може да се видят моментите на ракети, удрящи по боеприпасите на HIMARS.

Съдейки по маркировката на един от екраните, атаката с HIMARS е извършена на 23 септември – според руското министерство на отбраната през този ден руските военни са прехванали 42 ракети HIMARS, Alder и HARM в района на Нова Каховка, и атаката стана една от най-масовите.

Превод

Още Новини

Back to top button