Промяна
СВЯТ

ВИДЕО от войната: Украински дронове R18 са унищожили руски танкове и БМП в Донбас

Украинската обществена организация „Въздушно разузнаване“ се е похвалила с ефективността на своя дрон-бомбардировач R18 при унищожаването на руските войски на фронтовата линия. Видеото е публикувано в YouTube.

Украинските военни са направили подборка от кадри с действията на октокоптер R18, заснети по време на бойни полети, съобщава украинското издание „Фокус“.

На кадрите се вижда как дроновете пускат бомби и поразяват техника на руските въоръжени сили в Донецка област.

Така например безпилотните апарати нанасят въздушни удари по БМП-2, БМП-3, БТР-80, по танковете Т-72Б3, Т-80БВМ и Т-90А край село Новоселовское, по БМП-3 край село Владимировка, БМП-1 и Т-72Б3 в село Куземовка.

Инженерите от „Въздушно разузнаване“ сами сглобяват дроновете R18, използвайки местни и чуждестранни части, като цената на всеки от тях е около 20 000 долара.

Разработчиците пазят в тайна тактическите и техническите спецификации, но разкриват, че дронът може да лети в продължение на 40 минути и да поддържа връзка на разстояние до 4 км, което означава, че операторът трябва да работи много близо до зоната на бойните действия.

Със своите осем двигателя R18 има полезен товар от около 5 кг, така че може да повдигне няколко противотанкови гранати РКГ-3 или бомби РКГ-1600. Безпилотният апарат работи на височина около 300 метра и пуска боеприпаси, докато виси над позиции на руските въоръжени сили.

Вградената термовизионна технология позволява на операторите да атакуват руските сили денем и нощем, като забелязват дори замаскираната техника.

Още Новини

Back to top button