Промяна
КРИМИНАЛНИ

В Странджа заловиха бежанци от Афганистан, жена от групата била ухапана от змия

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Поредна група мигранти от Афганистан беше заловена в Странджа. Хората са дошли до България, преминавайки пеша Иран и Турция. Пресекли нелегално и нашата граница. Целта им е Западна Европа. Една от жените в групата е била ухапана от змия, предаде Нова тв.

Групата от 24-ма души бедствала у нас след дълго вървене пеш през Иран и Турция. Разказват, че преминали нелегално границата към България край село Сливарово, защото знаели, че легално няма да бъдат допуснати у нас. Не уточняват дали тук са очаквани от каналджии.

По думите на една от жените, която бяга от режима в Кабул, хиляди в момента са в Турция.

Сумая е с мъжа си Мохамед и двете си деца. Мечтаела за по-добър живот, а у нас както тя, така и останалите билаи без документи.

„Трудно ми е да ѝ обясня всичко, но Турция не е добро място за бежанци като нас. Ние пътувахме от Иран до Турция и осъзнахме че Турция наистина не е място за емигриране,“ казва 32-годишната Сумая Хюсейн от Кабул.

Час по-късно медицински екип от най-близкото „Спешно отделение“ в Царево пристигна на място и прегледа афганистанците в критично състояние. Жената, ухана от змия, получава антидот. Голяма част са обезводнени и изтощени. Групата е натоварена в камион – същия, какъвто само преди два месеца се обърна във водите на река Велека с друга група афганистанци.

„Някои от нас сме цели семейства. Като моето, всички сме свързани един с друг,“ обяснява Сумая. Засега тя и хората с нея ще бъдат настанени в бежански лагер.

 

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=369291243233604";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button