Промяна
СВЯТ

Този мъж прекара над месец в кома, а като се събуди смая лекарите СНИМКИ

Млад мъж твърди, че е шокирал медиците, след като се е събудил от кома с изключителни артистични таланти, каквито не е имал преди – и сега е професионален дърводелец и производител на модели. 

38-годишният Мо Хънтър прекара повече от месец в кома, където сърцето му дори спира, след като р диагностициран с рядка форма на бактериален менингит и туберкулоза в мозъка му, предава Daily Mail.

Той се събужда от мозъчна операция без спомен, но скоро оставя приятелите и семейството си зашеметени, когато започна да показва специална дарба, която не притежава преди.

Хънтър разказва, че внезапно е открил, че има творчески усет и необясним талант за рисуване, рисуване и конструиране на модели – въпреки че е бил трагичен  изкуството в училище.

Представяме ти 200 лв. Бонус за Спортна efbet.com
 

Той използва новия си артистичен ентусиазъм, за да стартира кариера като самостоятелно зает дърводелец и започва да строи сложни копия на модели в реален размер от света на телевизията и киното. 

Хънтър е женен, баща е на едно дете, оттогава продава части от своите произведения на изкуството и излага невероятните си творения на събития на Comic-Con в цялата страна. 

Той също така се появи във „Фантастичната фабрика на любопитните занаяти“ на Кийт Лемън, след като продуцентите научиха за драматичната му трансформация.

Той казва, че медицинските специалисти не могат да обяснят как се е случило, преди неговият невролог да му каже: „Просто му се наслади“. Домът му в Херефорд вече е украсен с картини, илюстрации и модели – от R2-D2 в реален размер, Чапи и AT-ST от Междузвездни войни. 

Хънтър каза: „Преди наистина не бях креативен, всъщност хората се смееха на моите рисунки. Интересуваха ме повече излизанията, футболът и компютърните игри.

Дори и до днес някои от семейството ми не могат да повярват, все още са напълно шокирани.

„Лудост е, но когато говорих с невролога, той просто каза „насладете му се“ и каза, че има толкова много неща за мозъка, които те все още не могат да дешифрират и това е просто феномен. 

„Сега гледам всичките си неща и си казвам „никога за трилион години не бих могъл да направя тези неща“. Нямам представа как стана, уточнява Glasnews.bg. 

„Лекарят ми каза, че съм ходещо чудо, за да мога да се възстановя толкова бързо, колкото успях – но когато започнах да проявявам тези нови артистични таланти, те просто бяха стъписвани. 

„Никой не е дал медицинско обяснение за това. Просто знам, че комата може да причини луди неща на човешкия мозък.  „Те просто казаха, че има много истории и теории през годините и хората са се събудили от кома с умения и дори говорене на други езици. 

„Спомням си, че първото нещо, което нарисувах след това, беше скица на Legend of Zelda и майка ми се обърна към мен и попита „Кога се научи да рисуваш?“

Мъжът е покосен от рядка форма на бактериален менингит и туберкулоза в мозъка си, което го накара да се бори за живота си през 2004 г. Той е оставен в кома, докато лекарите извършиха жизненоважна животоспасяваща операция, като инсталираха шунт за източване на течност от мозъка му в болницата Queen Elizabeth в Бирмингам. 

Преди поставянето на диагнозата Хънтър не е имал интерес към занаятите или някакви забележителни творчески способности.  Сега той насочва новооткритите си таланти като дърводелец и работи върху ръчно изработени копия на икони от популярната култура.

Още Новини

Back to top button