Промяна
Политика

Тихомир Безлов: Nexo обърка плановете на ПП и ГЕРБ

След политическите увертюри изглеждаше, че най-накрая двата основни политически опонента в лицето на ПП и ГЕРБ си изгладиха противоречията и като че ли имаше голям шанс да се направи нещо с третия мандат, и точно в четвъртък прокуратурата влезе в Nexo.

Това коментира в ефира на Nova News политическият анализатор Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Според Безлов, ако не беше този случай, срещу Радев щеше да има упреци, че иска да отиде на предсрочни избори и да удължи мандата си на управление.

Борисов веднага атакува агресивно, защото му се искаше да има правителство с мандата на „Демократична България“, които припозна като посредник.

От ПП гледаха на това като на вид опасност, че от ДБ може да легитимират Борисов. Темата с Nexo със сигурност ще се използва в предизборната кампания, въпросът е дали може да се развие и да се извади още нещо, допълни още експертът.

Относно скандала със самолетите СУ-25 Безлов припомни, че има решение на парламента за предоставяне на военна помощ на Украйна, и ако България действително е дала такива самолети на Киев, в това няма нищо незаконно.

В тази връзка Безлов отбеляза, че основният интерес на България е да последва примера на останалите страни от Източна Европа и да замени старите си съветски самолети с по-нови, които да отговарят на стандартите на НАТО.

Още Новини

Back to top button