Промяна
Политика

Ти да видиш: От ГЕРБ посочиха с кой ход Радев ще свали картите, ще има правителство на…

Ако президентът започне бързо да връчва първия мандат, ще означава, че побутва нещата към нови избори. Ако пък даде необходимото време, няма да се учудя, ако се постигне консенсус около правителство без математически мнозинства. Това каза в „Офанзива“ Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Изборът на Вежди Рашидов показа, че можем да постигнем консенсус, което ме кара да мисля, че и за правителство може да се постигне такъв.

 Нинова постъпи лидерски. Тя махна злата магия върху БСП, която ги парализираше. 

Това, което се случи в последните дни е много красиво. За пръв път на един от трите най-важни държавни постове бива избиран мюсюлманин. Това беше демонстрация на етническа и верска толерантност.

За 72 часа започнахме да преодоляваме изкопаните ровове“, заяви Чолаков.

По думите му е било ясно, че омразата между партиите рано или късно ще разруши политическата система.

„Не беше страшно, че не избрахме председател още в първия ден. Времето, което ни беше нужно, доведе до добри резултати.

Следващото правителство ще бъде на консенсуса. Няма да има вариант, в който една група да надделее над друга и да се създадат безпринципни коалиции“, смята той.

Според него ако първият мандат няма да бъде подкрепен и вторият ще последва съдбата му.

„Решенията на ПП водят България до икономическа и финансова пропаст и енергиен колапс, няма как да са евроатлантическа партия. Техните интриги бяха провалени и те изпаднаха в изолация. Държавата е във фалит заради тях“, посочи Чолаков.

Още Новини

Back to top button