Промяна
Политика

Свиленски с прогноза за кабинета на ПП и ГЕРБ, вижда тази схема

Всичко е възможно, например ПП да подкрепят Габриел с цял кабинет на ГЕРБ, също и обратното. Не знам какви сили им въздействат. Ако всичко е прозрачно, не би трябвало да има правителство. Такава коалиция ще бъде задкулисие.

Това каза за „На фокус“ Георги Свиленски от БСП.

Според него от президентството е бракониерствано по структурите на БСП.

„Преговорите между ГЕРБ и ПП са приключили, тъй като и да бъде създадено правителство на тази основа, вече няма български гражданин, който и да е гласувал за ПП или за ГЕРБ, да приеме такова правителство. То ще бъде нестабилно, несигурно и вредно за държавата. Президентът бави мандат, за да извършва служебният кабинет корупционни сделки“, коментира той. 

Той призова гражданите да изслушат целия запис, изнесен от Петков.

„Слушайки го, аз съм омерзен от това какви хора попадат в българския парламент. Бяхме с ясни цели – да сменим модела „Борисов“ и да премахнем корупционните практики, също и да направим по-добра социалната политика, мисля, че успяхме. Няма как БСП да бъде обвинявана, че не е успяла с третия мандат, след като и първите два не са, с повече депутати. Ако го получим, ще подходим отговорно“, заяви Свиленски. 

По думите му и двете партии ще искат с цената на всичко – ГЕРБ да спасят главата на Борисов и ПП да разпределят държавата чрез посолствата.

„Искахме 4,5% дефицит, Шенген и ненарушаване на социални плащания. При ИТН имаше други разговори. Пресконференцията на Гешев нямаше общо с нашето Изпълнително бюро. Бързането със законите на съдебната система бяха само, за да спасят главата на Борисов. Много хора се страхуват от какво може да извади Гешев“, смята той. 

Още Новини

Back to top button