Промяна
ОБЩЕСТВО

Строежът на пътища отиде в лапите на нов милионерски кръг – „Делта Хил”(Слави Трифонов, Слави Транспорта и „котаракът” Людмил Стойков)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Строителството на пътища у нас си имат нов властелин, зад когото прозират куп стари играчи в бизнеса. Става въпрос за кръга „Делта Хил“, който се състои от няколко настоящи и бивши собственици на имения в затвореното селище до витошкото село Кладница, които редовно се събират в една от къщите. Поводът? Редят схемите в държавата и накрая се веселят, като не се крият особено.

Най-прочут и доста важен играч схемата е Слави Трифонов. Лидерът на ИТН имаше плат в „Делта Хил“, но според запознати го е продал, когато пернишкият Холивуд се напълнил с лигави новобогаташи.

Важен играч от кръга е и Станислав Добрев, известен повече като Слави Транспорта. Той е стар приятел на шоумена и негов бивш комшия в „Делта Хил“. Транспорта управлява наследеното от баща си фирма „ДВЛ“.

Родителят Добри Владимиров, известен в Перник като Добри Далаверата, е стар играч в пернишката политика. Минава за част от обръча на бизнесмена Людмил Стойков, един от големите спонсори на президента Георги Първанов и лидер на Бойковия кръг „Котараците“.

Дългия и Транспорта обаче продължават да имат значителни дялове в дружеството, управляващо „Делта Хил“. Южните склонове на Витоша, чистият въздух и близостта до София и Перник привлякоха не един и двама известни купувачи с дълбок джоб, след които Евгений Димитров -Маестрото, Яна Маринова, Иво Сиромахов, Алек и Дани Петканови, бивши депутати и общински съветници.

ИЗВЪНРЕДНО: КПКОНПИ разследва милионите на Слави Трифонов

Междувременно „ДЛВ“ не спря да печели с лекота общесвени поръчки за ремонт и стройтелство. Първо в Перник, после и в София. Слави Транспорта се прочу с жълтия си „Макларън“, който привлича не само погледите на случайни минувачи, но и на куп известни манекенки и фолк певици, които с лекота скачат в него. Той е любител на нощния живот и има съдружия в прочути клубове, заедно със Симеон Щерев – младши и Мартин Николов – Елвиса.

Фирмата на Слави Транспорта се прочу с ремонта на булевард „Дондуков“ преди две години, когато битумът се разтопи и съсипа гумите на десетки шофьори. Скандалът доби медийна известност, а да дава обяснения от името на фирмата излезе Тодор Василев. Каква изненада, служителят вече е директор на… АПИ.

Според източници баровците от „Делта Хил“ се притеснили, че връзката е много явна, но решили да карат направо, тъй като деликатността не е присъща на този бизнес. Василев беше представен като специалист по бизнес администрация и финансов директор в „София Тех парк“ и мениджър в голяма строителна фирма. Името на компанията умишлено не беше споменавано, но явно е тази на Слави Транспорта.

Отскоро компанията в „Делта Хил“ се е увеличила с още един сериозен играч в бизнеса – Делян Пеевски. Депутатът от ДПС купил къщата на друг известен бизнесмен, гласи клюката в селището, но и преди това издателят гостувал често в селището, къде и на кого – остава загадка.

Материалът Строежът на пътища отиде в лапите на нов милионерски кръг – „Делта Хил”(Слави Трифонов, Слави Транспорта и „котаракът” Людмил Стойков) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Още Новини

Back to top button