Промяна
Политика

Стефан Янев заговори за премиера на БСП и…

Мисля, че разумното поведение е да има коалиционно споразумение. Мандатоносителят ще реши как да изглежда. Така коментира лидерът на „Български възход“ Стефан Янев с каква формула може да бъде съставено правителство с третия мандат, който отиде в БСП.

От партията му все още не са получили покана за среща.

Тезата на партията е, че трябва да има редовно правителство. 

Лидерската среща няма, предполагам, за цел да реши всички въпроси, а да определи насоките на бъдещи конструктивни разговори и при сформиране на мнозинство колко може да издържи то, отвърна той на въпрос каква е според него целта на поисканата от БСП среща с лидерите на всички парламентарни партии.

И обясни, че си говори с лидерите на другите партии.  Но не отговори на въпрос дали има усещане, че може да се получи кабинет в рамките на това Народно събрание.

„Парламентарна група с 12 депутати трудно би могла да състави кабинет“, така Янев коментира в сутрешния блок на bTV връчването на третия мандат на БСП.

Той посочи, че при добро желание може да бъде намерен равно отдалечен човек, който да стане премиер. Като два пъти служебен премиер той каза, че знае отговорностите. Не коментира обаче дали би приел покана отново да заеме поста, този път в редовен кабинет.

Още Новини

Back to top button