Промяна
Политика

Стефан Янев хвърли изненадваща политическа бомба

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янен посочи, че партията му е готова да разговаря с всички парламентарно представени партии. Той не изключи и „Възраждане“.

„Това е партия, представена в българския парламент. Партиите в него трябва да търсят възможност за взаимодействие.

Българските граждани искат предсказуемост. Въпреки идеологическите си различия, колкото и да са големи, трябва да работим за всички български граждани“, добави той, цитиран от БНР.

Бихме подкрепили възможност за съставяне на правителство при ясни правила и разписани приоритети„, посочи лидерът на „Български възход“

„Трябва да има предсказуемост какво предстои в икономически и политически план. Не е достатъчно през медиите да се дават откъслечни приоритети и идеи.

Трябва да се седне на масата и се говори за конкретика. Тя идва, когато едно потенциално коалиционно споразумение е придобило най-общ характер. Тогава може да кажем дали го подкрепяме или не. Говоренето през медиите създава усещане, че този диалог не е сериозен“, каза още Янев.

„Започвайки разговор за потенциална коалиция с личностите, които биха могли да участват в правителството, води до взривяване на диалога. Всеки ще каже, че предлага по-добрата личност. Разговорите трябва да бъдат за приоритети. Чак след това може да се говори за състав, структура и личности.

Отговорностите трябва да бъдат скрепени с коалиционно споразумение, посочващо ясни правилата и начини за взимане на решения. Една коалиция означава поет ангажимент“, добави Янев.

Още Новини

Back to top button