Промяна
КРИМИНАЛНИ

Сливналия простреля 7 пъти мъж, скри трупа му в канал и го покри с клони

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

20-годишна ефективна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав за сливенския окръжен съд по дело за зверско убийство извършено на 21 юли 2020 година в землището на село Панаретовци.

Тогава в пресъхнал напоителен канал, затрупан с клони и треви бе намерен трупът на 45-годишния Стоян Тодоров Стоянов, собственик на няколко ниви и овощна градина. В тялото бяха намерени 7 куршума, жертвата е била влачена над 100 метра от убиеца, за да бъде скрита.

Тогава патоанатомите установиха че смъртта е настъпила рано заранта на предния ден, стрелецът ползвал преработен в боен газов пистолет „Байкал“ и носел силиконови ръкавици. Оръжието бе намерено разглобено и скрито в каменен зид след като в разследването бе включен огромен кадрови ресурс на МВР .Извършителят, 36-годишният Иван Господинов Иванов бе задържан на 6 август, в хода на досъдебното производства се изясни, че убийството е заради спор около продажбата овощна градина.

Според запознати Господинов през 2018-а продал на Стоянов парцела и уж сделката била съвсем нормална. След време обаче проявил претенции за имота, тъй като насажденията там били с пари от европроект, а срокът за възстановяването не бил изтекъл. Новият собственик отказал да върне обратно градината, тъй като направил допълнителни подобрения.

Предполага се, че това е било в основата на спора, който от чисто вербален е стигнал до стрелба от упор.Куршумите бяха открити разпръснати по цялото тяло на жертвата, стрелецът е бил на разстояние от само метър и половина – два. Два от куршумите попаднали в главата на Стоянов.

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button