Промяна
ОБЩЕСТВО

След ареста и разпита на Бойко Борисов – какво следва?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Прокуратурата вчера привика на разпит бившия премиер Бойко Борисов, пресаташето му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов за рекета над бизнесмена Васил Божков. На 17 март тримата гербопитеци бяха задържани за 24 часа и после освободени. Обвинението е за изнудване на Черепа, който им предал над 65 млн. кеш, за да работи неговата „Национална лотария“.

„Надявам се, че с тези повторни разпити досъдебното производство преминава вече в законов коловоз, тоест, всичко да се извърши така, както предписва Наказателно-процесуалния кодекс, така че да бъде валидно и оттам насетне е въпрос на събиране на доказателства“, коментира Борислав Цеков, доктор по конституционно право.

По думите му разпитите на настоящия премиер Кирил Петков са извършени от некомпетентен орган и това, което казал, трудно може да бъде отнесено към делото.

Финансистът и бивш депутат Георги Кадиев напомни, че също е свидетел по делото и е бил извикан за повторен разпит.

„Дали ще се стигне до истината зависи само и единствено от това какви доказателства има Васил Божков, защото тези срещи между него и Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова са лични“, смята Кадиев.

Според него може да се стигне до нещо, ако Божков притежава доказателства от типа видео- и аудиозаписи. Ако разчитаме само на дума срещу дума, по скоро съм скептик, допълни финансистът.

Адвокат Николай Хаджигенов пък е на мнение, че интересното при тези нови разпити е кой екип от прокуратурата ги води – следовател Мая Ковачева и прокурор Илиян Рангелов. Ковачева е следовател по делото за опит за убийство на Делян Пеевски от 2014 г.

„Има екип в прокуратурата и в следствието, който работи по определени дела. Спокойно можем да ги наречем поръчкови, като убийство на Пеевски. В момента всъщност прокуратурата и следствието защитават Борисов, тоест това също поръчка“, коментира Хаджигенов.

Материалът След ареста и разпита на Бойко Борисов – какво следва? е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button