Промяна
ОБЩЕСТВО

Сигнал до Гешев: Губернаторът със 100-те бона рушвет Минко Ангелов овладява ключови агенции, защо?

Областният управител на Хасково Минко Ангелов, срещу когото има сигнал, че покровителства канал за парфюми от Турция срещу 100 бона рушвет на месец, се опитва да овладее няколко държавни агенции през информационните регистри, така че да има пряка достъп и възможност да манипулира данните в тях.

5 млн. печалба: Областният управител и деребей на Хасково закриля контрабанда през границата срещу 100 бона на месец – Promiana.eu иска пълна проверка за Минко Ангелов

За скандала с мафиотски привкус алармира пред Promiana.eu униформен източник от МВР-Хасково, който твърди, че прокуратурата странно бездейства по темата.

Освен, че контролира пограничната област Хасково, в която е най-важният вход към ЕС – ГКПП „Капитан Андреево”, инженерът от ВИХВП се напъва да завладее IT системите на ключови агенции, за да може да пипа данните им за свои неясни цели.

Предвид дългия му опит в компютърния бизнес достъпът до регистрите на държавните структури може да има непредвидими последствия с криминален характер, убеден е източникът на Promiana.eu.

Ако успее, губернаторът и бивш депутат ще получи пряк достъп до стоките на вход-изход на граничния пункт. Така Минко Ангелов вече няма да се нуждае от подкупни митничари за вкарване на акцизни стоки, например, които да претендират за пай от корупционната баница.

А и сам ще дирижира наличната в регистрите информация, така че никой няма да разбира какво реално се случва на браздата. Това, от друга страна, намалява и рискът от пробойна с някой внезапно пропял за далаверата граничен служител.

Губернаторът със спорен морал е в IT бизнеса от далечната 1993 г. Минко Ангелов има фирма за търговия с компютърна техника – „Компютър Консулт“ ЕООД, която се разследва за участие в нагласени обществени поръчки в различни ведомства.

Т.е., областният управител на Хасково не страда от липса на ресурса да осъществи пробив в регистрите на държавните институции. А това вече е от компетенцията на прокуратурата.

Очаквайте нови скандални разкрития за хасковския деребей Минко Ангелов само в Promiana.eu.

Материалът Сигнал до Гешев: Губернаторът със 100-те бона рушвет Минко Ангелов овладява ключови агенции, защо? е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button