Промяна
ОБЩЕСТВО

Само в Promiana.eu: ДПС изчегърта Велислава Кръстева – щерка ѝ Ния Коцева точи пари за „пиар“ (СНИМКИ)

Велислава Кръстева е загубила благоразположението на топ депесарите и в момента е сама срещу всички покрай скандала с Народния театър, където е шеф на „Връзки с обществеността, маркетинг и публики” от това лято, научи Promiana.eu.

Скандалът се разпали покрай именития Александър Морфов, главен режисьор на Народния, който на 29 октомври изкъртена табелката на вратата на Кръстева и надраска „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“.

Източник на Promiana.eu от парламента разкри, че на прословутата ѝ снимка с Ахмед Доган, направена в деня на вота на 2 октомври 2022-а, баш пиарката сама се натресла на лидера в сянка, за да я снимат с него и така да внушава, че е важна и да респектира мисирките…

След като арт гилдията скочи срещу нея, Велислава се самопоканила на заседание на парламентарната група на ДПС – искала депесарите да я защитават, за да остане в Народния театър.

За нейна изненада, обаче, депутатите само я изслушали и толкова. 

„Истината е, че Велислава Кръстева не иска да напуска Народния театър, защото ще стои без работа – просто няма къде да отиде. Слабото ѝ място е бизнесът на щерката Ния Коцева, това ще я съсипе, става дума за афери с пари на ДПС.

Щерката на пиарката – Ния Коцева, смуче държавни пари

Точно чрез фирмите на дъщеря си Кръстева се била нагласила да източва Народния театър, защото тя се занимавала и с рекламата там”, разкри източникът на Promiana.eu.

Преди дни anteni.eu написа, че дружества на Ния Коцева мащабно усвояват обществени ресурси. „Бизнес дамата“ получила общо 82 500 лв. държавно финансиране от министерства и агенции за пиар услуги, показа проверка в Агенцията за обществени поръчки.

Една от фирмите – „Франк Стратиджикс“ ООД, е прибрала общо 62 335,20 лв. 34 800 лв. са от МРРБ по договор от ноември 2018 г. през Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Министър по това време е злощастно известният Николай Нанков от ГЕРБ.

За пиар на българското председателство на Съвета на Европейския съюз дружеството получава по 3 контракта съответно 13 767 лв., 8 260 лв. и 5 507 лв. Парите са отпуснати от несъществуващото вече Министерство за българското европредседателство на Лиляна Павлова.

Велислава Кръстева успешно пробутва семейната фирма и за източване на пари от ДПС за …”пиар“. „Франк Стратиджикс“ ООД е организирала събития на младежката организация на партията и на евродепутката Филиз Хюсменова, чиято сътрудничка 5 години в Брюксел бе Ния Коцева.

Друга от 4-те фирми на наследничката на Велислава Кръстева – „Инфлуенсър.бг”, смуче пари по европрограми и е получила близо 16 000 лв. коронасубсидии. Фирмата има договор за 10 000 лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, показва още справката в регистрите.

Материалът Само в Promiana.eu: ДПС изчегърта Велислава Кръстева – щерка ѝ Ния Коцева точи пари за „пиар“ (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button