Промяна
КРИМИНАЛНИ

Съдът пуска шофьора на сръбския автобус под парична гаранция

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Старозагорският окръжен съд отмени ареста на сръбския шофьор на автобуса с деца, катастрофирал на АМ „Тракия“, съобщи съдия Красимира Дончева след края на закритото заседание по делото. Най-тежката мярка „задържане под стража“, определена от Районния съд, беше заменена с 10 000 лева парична гаранция. Сумата трябва да бъде внесена до 10 дни, а обвиняемият ще бъде освободен след внасяне на гаранцията, предава БНР.

Чистото минало, трудова и семейна ангажираност, три деца, наличие на постоянен адрес в Сърбия и регистриран адрес в София, където може да получава съдебни книжа и призовки, са част от мотивите на съда за промяна на мярката с по-лека. Според съдия Красимира Дончева няма опасност Дарко Карашичевич да се укрие или да извърши друго престъпление.

След инцидента на АМ „Тракия“ водачката на групата от Сърбия сподели пред медиите, че причина за инцидента е опит на шофьора да помогне на човек, който се е задавил със солета. Пред адвоката си Огнян Бързаков Дарко Карашевич е обяснил, че причината за катастрофата е опитът му да помогне, показвайки място, на което да седне задавилият се. В този момент е държал волана с лявата ръка, навел се е надясно и така автобусът се е наклонил, разказа пред журналисти защитникът.

Адвокат Бързаков подчерта, че в съда вече е представен документ – свидетелство за съдимост за това, че Дарко Карашичевич е чисто съдебно минало и няма нарушения, а по думите му пътуващите в автобуса определят инцидента като „нелепа случка“.

На 14 август сръбски автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофа на магистрала „Тракия“ в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм! 

 

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=369291243233604";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button