Промяна
КРИМИНАЛНИ

Съдът остави в ареста Димитър Любенов, причинил катастрофата на Околовръстното, карал със 195 км/ч

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение и остави за постоянно в ареста Димитър Любенов, обвинен за катастрофата в неделя сутринта на околовръстното шосе на София, при която загина един човек, а двама бяха ранени. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред горната инстанция.

 

„Вижте, виновен съм, така е, признавам си“, каза Любенов пред съда. Той добави, че иска да се грижи за семейството си и помоли съда да прецени каква мярка за неотклонение да му наложи. Любенов обясни, че е бил в шок след катастрофата, но каза, че се е притекъл на помощ на пострадалия автомобил. Пред медиите по-рано той каза, че съжалява за случилото се.

 

По време на съдебното заседание днес стана известно, че Любенов се е движил със 195 км/ч., когато се е случил инцидентът, при разрешени 80 км/ч. Той също така е шофирал след употреба на алкохол и наркотици.

Прокурорът по делото Александър Лозанов заяви пред журналисти, че обвинението срещу Любенов вероятно ще се прецизира в по-тежко, а именно, че престъплението е извършено при евентуален умисъл, което предполага и по-тежко наказание при признаване на вината му от съда. Той добави, че се очакват още експертизи, докато случаят се разследва.

 

 

Източник БТА

 

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button