Промяна
КРИМИНАЛНИ

Разследването на побоя над младежа в Плевен се заплете, записи показаха нови детайли ВИДЕО

Продължава разследването на побоя на 19-годишното момче в Плевен. Записи от камерите за общинско видеонаблюдение са заснели целия конфликт. Прокуратурата и бащата на пострадалия младеж обаче имат различни версии за видяното.

Всичко започва от най-обикновено посещение на дискотека в събота вечерта.

По неизвестни засега причини младият мъж и негов приятел влизат в спор със съседна група младежи, гръцки граждани.

„Поведението на 19-годишния младеж, неговият приятел или неговата компания, е било непристойно и провокативно. Поради което се е стигнало до извеждането и на двете компании пред нощното заведение”, обясни говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Дияна Илиева.

„Вътре, в самата дискотека, той не е имал никаква свада. Накараха полицаите да изземат видеа от камерите, които са вътре в дискотеката, а не отвън. За да се види, че през цялото време синът ми си е говорил с барманката”, коментира бащата на пострадалото момче Костадин Недялков.

Отвън спорът между компаниите продължава, сочат данните от разследването. Стига се и до сбиване според записи от камери за общинско видеонаблюдение.

„Инициатор и провокатор на това сбиване е компанията на 19-годишния младеж. Последва размяна на множество удари. В този момент от друга страна се задават полицейските служители”, допълни Илиева.

„След като пада на земята неговият приятел, тогава той се включва да му помага. Те спират, след това отново се включват”, каза още бащата на пострадалото момче.

В последвалото меле юмруци летят във всички посоки. Според прокуратурата на записите от камерите не личат ясно лица, но по дрехите се разпознава кой кой е. В този момент полицейските служители не са били с униформи, тъй като не са били на работа.

„Всеки държавен служител, дори и да не в работно време, когато е свидетел на някакво правонарушение, е длъжен да вземе отношение за неговото предотвратяване, преустановяване и разкриване. Най-вероятно това е била идеята”, посочи говорителят на Окръжната прокуратура.

„Единият тръгва към сина ми, уж да ги разделя от боя с чужденците, а другият директно нокаутира неговия приятел. Направо на земята. А синът ми, заедно с другия полицай, си разменят по 1-2 удара”, е мнението на Недялков.

Бащата на пребитото момче е категоричен, че по време на боя някой от участниците в него е споменал, че е полицай. Тогава младежът сваля ръце до тялото си и се отдръпва. Въпреки това, един от служителите на реда продължава да го удря, твърди Недялков. Тогава момчето пада, удря главата си и си гълта езика.

„На камерата изглежда, че той разбира това, застава плътно с ръце до тялото и започва да върви назад, като казва, че тук всичко се спира. Реално, тук е точният момент, в който е трябвало да се спре всичко”, подчерта Недялков.

„В хода на проверката има данни за това, че има и други пострадали лица. Дали те са такива от действията, нарочни действия от страна на 19-годишното момче – тепърва ще бъде установявано”, обясни Илиева.

По информация на Нова телевизия на кадрите ясно си личи, че един от полицаите прави опит да предотврати боя. Неуспешно, тъй като е посрещнат с физическа агресия. В разразилия се масов бой не се разбрало, че е намесена и трета група участници.

На този етап разследването е за нанасяне на телесна повреда. Кой е виновният ще стане ясно след разпит на всички замесени и свидетели на инцидента. Съдебномедицинската експертиза на пострадалото момче засега е за получена лека телесна повреда. От прокуратурата не изключват да бъде повдигнато повече от едно обвинение.

Още Новини

Back to top button