Промяна
ОБЩЕСТВО

Promiana.eu пита: Покровителства ли шефът на ГЕРБ-София Тодор Кръстев гробищната мафия?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Един от заговорниците срещу Бойко Борисов – областният координатор на шайката ГЕРБ в София Тодор Кръстев, покровителства гробищната мафия. По такъв сигнал вече работят службите, разкри източник на Promiana.eu.

Криминалистите са в процес на изясняване на данни за връзки на гербаджия №1 в столицата с финансови машинации в гробищните паркове.

ЗАПОЧНА СЕ! Двама предадоха Бойко – Тодор Кръстев и Миро Боршош, търсят как да го изритат от трона в ГЕРБ

Областният координатор на ГЕРБ бе един от първите, заедно с Мирослав Боршош, които се отрекоха от Баце след показния арест на 17 март. Затова и сега съмненията са, че сигналите за негови връзки с гробищната мафия може да идват от върховете на ГЕРБ, твърди нашият източник.

Начините за пълнене на чекмеджета от мъката на хората са безброй, призна информаторът на Promiana.eu. Най-елементарният е от позицията на тартор на ГЕРБ да се толерират фирми, които не са вписани в масива на „Гробищни паркове” и следователно нямат право да работят.

Друг вариант е да се назначават гербопитеци в общинското предприятие, които после да „върнат услугата”, като отчитат част от приходите на своя благодетел. Все пак в 1,5-милионна София по официални данни фирмите, които оперират в гробищните паркове, имат доста работа, а местата за вечен покой се изчерпват, което вдига цената им до небесата.

Така близките на близките на починалите търсят всевъзможни начини, за да ги изпратят достойно до последния им дом.

Това включва и изработването на скъпоструващи каменоделски плочи, чиято цена достига до над 10 000 лева, което прави космически печалбите на „нашите фирми”, които пък връщат услугата във вид на финикийски знаци.

Освен това с допускането на нелегитимни дружества до гробищните дейности се създава не само огромен хаос, но и държавата губи огромни приходи от невнесени данъци и осигуровки.

Очакванията са след изясняването на действията на Тодор Кръстев в зловещата схема за присвояване на огромни суми от гробищата данните по разследването да бъдат предадени на прокуратурата за повдигане на обвинение, категоричен е информаторът на Promiana.eu.

Материалът Promiana.eu пита: Покровителства ли шефът на ГЕРБ-София Тодор Кръстев гробищната мафия? е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button