Промяна
СВЯТ

Последният истински бос на Коза Ностра се оказа голям фен на Путин

В телевизионно предаване, бившият главен прокурор на Палермо Роберто Скарпинато разкри детайли от залавянето на боса на мафията Матео Месина Денаро. Той се укриваше 30 години и бе арестуван в частна клиника в Палермо на 16 януари.

В телевизионното предава „InOnda” на ТVLa 7, бившият главен прокурор на Палермо и сенатор от “Пет звезди” Роберто Скарпинато каза, че той е имал протекции на много високо ниво в държавата, предаде БНР.

„Матео Месина Денаро се радваше на защита oт много високо ниво.

Никой укриващ се не може да издържи 30 години дори при силна местна подкрепа, ако няма защита, която надхвърля мафията,“ коментира Скарпинато.

Той поясни, че босът е имал протекцията на цяла една система, защото знаел тайните и видните съучастници в атентатите от 1992 и 1993 г.

На въпрос защо Месина Денаро започна да използва чат и селфи с мобилния си телефон, прокурор Роберто Скарпинато отговори: „Той започна да прави различни грешки на начинаещ с мобилния си телефон, защото според мен очевидно бе решил да се остави да бъде хванат”.

Според разследващото журналистическо предаване на РАИ 3 „Report” новият бос на мафията вероятно ще бъде Стефано Фиданцати от Палермо.

В същото време, стана ясно, че в „скривалището“ на босa на Коза Ностра, са намерени окачени три портрета: на Путин, на Жокера, и на Марлон Брандо като „Кръстника“, съобщава Corriere della Sera.

Освен рамкираните портрети на стената, на нощното му шкафче е имало и любопитна книга – биографията на Владимир Путин.

Разписки, самолетни билети с различни дестинации и някои книги, включително биография на руския президент. Това са някои от предметите, открити в скривалищеto на Месина Денаро на улица Cb31 в Кампобело ди Мазара, предадоха медиите в страната.

Още Новини

Back to top button