Промяна
Политика

Петков ни напред, ни назад с подкрепата за мандата, обърка хората

„В никакъв случай ние, от „Продължаваме Промяната“, не можем да сме в общо коалиционно правителство с ГЕРБ в този момент. Това е изключено, независимо как се гласува вътре в зала“, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

Петков: Личното ми чувство е, че президентът ще даде мандата на БСП

На въпрос дали ПП биха подкрепили „Демократична България“ (ДБ), ако те получат трети мандат за съставяне на правителство и бъде приет механизмът за разследване на главния прокурор в този му вид, Кирил Петков каза, че не би застанал до ГЕРБ, но би застанал до ДБ, като допълни, че с тях имат общи ценности, идеи и приоритети.

Петков участва в обсъждането на първо четене в правна комисия на законопроекта на Министерския съвет, който предвижда въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор.

Сарафов: Ще сезираме КС заради механизма за разследване на главния прокурор

Той отбеляза, че законопроектът, който предвижда въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, е може би най-важният, но не единственият.

„Той е много по-важен от живота на този парламент, дори от възможността за правителство, защото това е проблем, който ние, като общество, сме имали в последните 30 години“, добави Петков.

Според него текстовете в законопроекта не са противоконституционни, което се потвърждава от мнозинство юристи и специалисти.

Още Новини

Back to top button