Промяна
ОБЩЕСТВО

Първо в Promiana.eu: ПП се цепи за коалиция – Бойко и Киро се разбраха

Срещата между ГЕРБ и „Продължаваме промяната” по-рано днес беше за демонстрация пред народа, че двете партии вървят към единодействие, коментира ексклузивно за Promiana.eu депутат, запознат с плановете на върхушката.

Бойко Борисов и Кирил Петков са се разбрали да се инсценира разцепление в ПП, като близкият до харвардци Даниел Лорер „отмъкне” няколко човека, с които да гласуват „за” коалиционно правителство.

„Схемата е „вълкът сит и агнето цяло” – ПП вече обещаха, че няма да влязат в правителство на шайката около Бойко. С имитация на разцепление избягат обвинения, че са нарушили обещанието. Към ПП ще се присъединят и неколцина от БСП плюс партийката на Стефан Янев.

Така ще се събере достатъчно мнозинство за пробутването на някакъв кабинет, „експертен” или „на спасението”, с който да кретаме до пролетта и който да усвои първия транш от европарите за възстановяване.

Вчера дойде новината, че ЕК разреши получаването на 1.37 млрд. евро за България по плана, ще пристигнат през декември. Сега нашите хубавци се точат да ги „усвоят” заедно”, коментира информаторът на Promiana.eu.

Очаквайте само в Promiana.eu кои са трите имена, които са ни подготвили за кандидат-премиери

Материалът Първо в Promiana.eu: ПП се цепи за коалиция – Бойко и Киро се разбраха е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button