Промяна
КРИМИНАЛНИ

Осъдиха 21-годишна мома за кражба на кола

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

21-годишна девойка бе осъдена за противозаконно отнемане на чужд автомобил, съобщиха от пресцентъра на районен съд-Варна.

Деянието е извършено във Варна на 27 август миналата година. Тогава подсъдимата противозаконно отнела чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Пежо“, от владението на неговия собственик, без негово съгласие и с намерението да го ползва – престъпление по чл.346, ал.2 от Наказателния кодекс.

Докато 21-годишната девойка шофирала автомобила, последвала повреда по него, изразяваща се в увреждания по задна броня и калник. Впоследствие превозното средство е било изоставено без надзор в отбивка на пътя Варна – Белослав. Настъпилите в резултат на деянието повреди по колата са оценени на обща стойност за около 400 лв.

Към момента щетите са възстановени на собственика. 21-годишната подсъдима е неосъждана. По силата на постигнато между страните споразумение с признание на вината, Районният съд във Варна наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button