Промяна
ОБЩЕСТВО

НЯМА СПАСЕНИЕ: Идва време да гласуваме с фен на главите

„Хора, бдете!” – възкликва преди осем десетилетия известният чешки журналист Юлиус Фучик. Този негов повик с пълна сила е валиден за българския народ след последните избори. Докъде я докарахме – етническата турска партия ДПС на трето място.

Тази противоконституционна партия беше регистрирана по заръка на ренегата с примитивно мислене Желю Желев. Конституционните съдии от неговата квота не помислиха бъдещето на българския народ.

ДПС се отблагодари на Желев, като с техните около 150 000 гласа той беше избран за президент. Впрочем и досега всички президенти са избирани като баланс с техните гласове.

Тази партия е фалшив балансьор в българската политика и слуга на Турция. Помним изказванията на Ахмед Доган, че пътят ни към Европа минава през Босфора.

Помним и изказването му, че той разпределя порциите. И на практика е така. С баланса на ДПС вече 32 години се създават правителства. След оттеглянето на подкрепата му се сваляха правителства.

Борисов по време на управлението си беше им дал земеделското и някои други министерства и те деребействаха там, както и в смесените райони.

На практика тези райони вече не са български.

Това показват изказванията на Ердоган за Кърджали и изявленията на Карадайъ.

Жалкото е това, че нашите държавници, освен че разсипаха икономиката, поставят под заплаха и националната сигурност на държавата.

Не виждат ли, че България е минирана от протурския ислямизъм – хиляди джамии в Родопите, ислямски училища, ислямизиране на циганите и на други компактни групи?

Емисари шестват из Родопите и плашат хората, че утре тези райони ще станат турски и тогава ще ги питат дали са българи или турци.

При такива заплахи някои си връщат имената без българските окончания. Дори човек от тези райони нарече българска репортерка „гяурка”!

Нашето разузнаване спи. Пантюркизмът дава своите заявки в разширени граници. На турските карти България е техен вилает. Докараха и разузнавателна техника в Бояна. Преди в България имаше шестстотин турски разузнавачи, сега колко са – никой не знае.

Нашите политици проспиват всичко това. Борисов, с липсата си на държавнически качества, си позволи да каже: „Щом попът и ходжата си пият кафето заедно, етническият мир е сигурен”. Каква заблуда, каква безотговорност към държава и народ!

Партия „Движение за права и свободи”… За какви права и свободи се бори тя? Особено „българите” , които слагат над главата си портрета на Васил Левски?

През социалистическия период хората от този етнос се приемаха с предимство за обучение и работа. През последните тридесет и две години виждаме тяхното място в икономиката и политиката. Петнадесет години съм бил в Родопите, имал съм много приятели и познати българомохамедани.

Имената на всички, които познавам, завършват на -ов и -ев. Откъде Карадайъ е взел това име? Той е от сиромашки род от село Борино, Смолянско.

Не смята ли този човек, че с действията си се гаври с паметта на сиромасите си прародители?

Грамотен човек е, нека прочете трудовете на историка проф. Петър Петров и да се запознае с изследванията на Никола Дамянов от Смолянския исторически музей, та да види Борино или Цариград е неговата родина.

Карадайъ и Кирякстефчовците Цонев и другите „българии-мекерета, членове на ДПС, се мъчат да ни прикачат към Турция. Необходимо е политиците сериозно да погледнат на тази заплаха.

Обезвереният български народ пък да помисли как гласува.

В този смисъл ще разкажа един случай. В началото на „демокрацията” сме се наредили секцията да гласуваме.

Бивш учител шеговито се провиква: „Как се гласува, с шапка или без шапка?” „Бай Василе, обадих се аз, внимавай коя бюлетина ще вземеш, за да не гласуваш на следващите избори с фес”. Тази сентенция е особено актуална след последните избори. Затова Юлиус Фучик е казал: „Хора, бдете!”

Скъпи българи, мислете, когато гласувате!

Христо Христов – Референта, писмо до в. „Минаха години”

Материалът <strong>НЯМА СПАСЕНИЕ: Идва време да гласуваме с фен на главите</strong> е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button