Промяна
КРИМИНАЛНИ

Няма реформи в МВР, имаме гонене на рейтинг чрез МВР

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Няма реформи в МВР, имаме гонене на рейтинг чрез МВР. Това заяви по БНР Илия Кузманов от Синдикалната организация на служителите в МВР. Организацията предлага срещи по темата, свързана със сигурността, на основните политически сили у нас. Идеята е преди изборите на 2-и октомври политиците да чуят исканията на работещите в МВР и да изложат вижданията си, свързани с промени в сектора. В разговорите ще участват и представители на синдиката на служителите в затворите.

Пред „Хоризонт“ Илия Кузманов от Синдикалната организация на служителите в МВР обясни, че след края на разговорите представителите на политическите партии ще бъдат помолени да се подпишат под документ с промените, които обещават да въведат. От синдиката искат това заради случаите от последните години, когато политици често забравяли предизборните си обещания:

„Системата няма ресурс да издържи нова порция популизъм. Крайно време е да се разбере, че системата за сигурност се нуждае от смислена реформа с визия и стратегия, иначе цената ще я плащат гражданите и служителите. Това е нашето послание през тази декларация. Тя е категорична и е насочена към всички политически партии без изключение. Няма значение дали те ще бъдат в опозиция или ще ръководят държавата“ – обясни Илия Кузманов.

Нито една от тези реформи не е насочена в полза на гражданите, нито към служителите, изтъкна той относно приетите досега реформи в системата. По думите му трябва да има да има консенсус от всички политически партии за промяна на системата.

Над 900 нормативни документи регламентрат работата на полицая, това е нонсенс. Без технологично обновление и улекотена нормативна база не може да има нормално функциониране на МВР, категоричен е Кузманов.

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=369291243233604";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button