Промяна
Политика

Нанков поиска българска и немска лаборатория да проверят Шишков, не му вярва за нищо

ГЕРБ-СДС иска проверка на ремонтирани пътища от две години насам и разплатени последните месеци от служебния регионален министър Иван Шишков. Това обяви на брифинг в парламента депутатът и бивш регионален министър Николай Нанков.

„Тъй като не вярваме на обективните преценки и проверки, извършвани от Агенция „Пътна инфраструктура“ и новата „бухалка“ на служебната власт, по-специално на министър Шишков – ДНСК, още миналата седмица сме внесли искане да бъдат проверени ремонти на пътища, възлагани или изпълнявани през последните две години и разплатени последните месеци от служебния регионален министър“, обясни Нанков.

Както писа бившият регионален министър смята, че целта на Шишков е, чрез лобистки промени за преместваемите обекти да си реши стари проблеми от годините като главен архитект.

„Проверката и съответните експертизи и анализи да бъдат извършени от две независими акредитирани лаборатории – българска и немска“, настояват от ГЕРБ-СДС.

„Информация е, че една част от тях попадат под хипотезата „основен ремонт“, но са възлагани от Шишков и от редовния кабинет „Петков“ като текущи ремонти и подда“, уточни още Николай Нанков.

Още Новини

Back to top button