Промяна
КРИМИНАЛНИ

Националното следствие ще разследва тежкия инцидент в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Независимо, че е извършена общонадзорна проверка от Окръжна прокуратура – Стара Загора преди две години, още утре ще разпоредя нова проверка, в която да участват всички институции, свързани с подобен тип производства, които са свързани с повишен риск“. Това каза пред журналисти апелативният прокурор Тодор Деянов от Апелативна прокуратура – Пловдив по повод днешния инцидент в казанлъшкия оръжеен завод „Арсенал“, при който зажинаха трима души, а други трима бяха ранени, предаде БТА.

Всяко едно такова производство е свързано със специфични изисквания относно безопасността, които трябва да се спазват, подчерта той и посочи, че в случая няма как да се каже предварително кои правила са или не са нарушени.

По настояване на Окръжната прокуратура в Стара Загора разследването на днешния инцидент е възложено и ще се провежда от Националната следствена служба със санкция на главния прокурор на Република България, допълни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Законовият срок за разследването е двумесечен. Предстои да бъдат назначени и изготвени множество експертизи, вероятно той ще бъде удължен.

В момента няма основание за спиране на работата на завода. Няма опасност и от замърсяване на въздуха над града вследствие на взрива.

Пожар не е имало, уточни ръководителят на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев. Пристигналите на място пожарни екипи от службата в Казанлък са осигурявали съдействие на ведомствената служба на предприятието по ликвидиране на последствията от взрива.

 

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=369291243233604";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button