Промяна
ОБЩЕСТВО

НА НОЖ в Promiana.eu: Бойко прецака Анастас Герджиков с 10 млн. лева, професорът го намрази жестоко

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков се обърна срещу Бойко Борисов заради резила с кандидатурата му за президент и обещани, но неполучени 10 милиона лева, разкри източник на Promiana.eu от най-стария вуз в България.

Герджиков смятал, че загубил изборите, защото Борисов всъщност през цялата кампания му пречел. За капак Буци не дал един лев за кампанията, макар че преди да го подмами да стане кандидат на ГЕРБ, обещал 10 млн. лева от чекмеджето.

Причината, според нашия източник е, че Бойко през цялото време умишлено работел в посока Герджиков да не спечели изборите за президент, защото не искал да има друг авторитет в ГЕРБ, освен него.

Баце знаел отлично, че народът го мрази и той самият няма никакъв шанс срещу Румен Радев, колкото и да му се иска. А след като той няма сили за държавен глава, никой от ГЕРБ или подкрепен от ГЕРБ не бивало да се домогне до поста.

Бойко дори звънял на кметове на ГЕРБ с указания да не мобилизират хората да гласуват за Герджиков и да не си дават никакъв зор в кампанията.

Ректорът на СУ намразил жестоко Баце и заради факта, че го използва в личната си война срещу Румен Радев, а накрая го захвърли като непотребна вещ.

Професорът-филолог смятал, че залитането му в политиката под крилото на крадливата ГЕРБ е най-голямото му житейско падение, което ще остави белег в иначе безукорната му професионална биография.

Според близки до Герджиков ректорът вече не искал да чуе за ГЕРБ, Бойко Борисов и въобще за политика и смята за в бъдеще да се отдаде изцяло на науката.

Проваленият кандидат-президент на шайката дотолкова се смразил с Баце и компания, че не вдигал телефона нито на Борисов, нито на никого от обкръжението на бившия премиер от СИК.

Материалът НА НОЖ в Promiana.eu: Бойко прецака Анастас Герджиков с 10 млн. лева, професорът го намрази жестоко е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Още Новини

Back to top button