Промяна
ОБЩЕСТВО

ИЗНЕНАДА: Стефан Янев сменя името на партията си

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

След като заради противоречие с Конституцията Слави Трифонов се наложи да промени името на партията си от „Няма такава държава” на „Има такъв народ”, съдбата му устремно повтаря и ген. Стефан Янев.

Бившият военен министър, който обяви, че стяга собствен политически проект, се е спрял на името „Велика България”, но не се и усетил, че вече два субекта – частен и юридически, са дали заявка или пък са регистрирали такава формация, научи „Уикенд”.

Партия „Велика България” всъщност съществува от далечната 2014 г. с учредител и лидер Иво Даскалов, а боксьорът Кубрат Пулев също обяви, че когато направи своя формация, тя ще се казва по същия начин.

Пулев начаса бе обвинен от Даскалов за крадец на името и каузата на вече изградената партия, „Краде, блокира и цапа името, което други са полагали усилия да градят. Най лесно е да седне на постелено! И то не за да гради нещо, а за да обслужи антибългарски интереси срещу пари”, скочи преди време Даскалов срещу плагиата с боксови ръкавици.

Слухът, че Янев също ще кръсти така формацията си, доведе до нов скандал и нови хули по адрес на бившия военен министър от псевдо партията.

„Господин Янев, вие сте поредното червено мекере и плужек! След Кубрат Пулев и този изменник посяга на името ни! Нито имаме, нито сме имали, нито ще имаме разговори с антибългарски политик, който посяга на името ни, развивано и градено от 2014 г.”, обясняват в официална декларация от одиозните шефове на „Велика България”.

Заради гафа пък бившият военен шеф решил да не се занимава повече с подобни патриотични заигравки, а и името на сериозната му бъдеща партия да се свързва със скандал с Кобрата никак не му било приятно.

Така на този етап идеята за име на бъдещата формация на Янев била замразена, а заглавието на формацията да се наложи да се смени, научи още „Уикенд”.

Самият Пулев така и не вдигна мобилния си телефон, за да коментира на свой ред посегателството върху името на идейната си партия, което обяви, че „мислел дълги години”. Въпреки че така и не се яви на изборите есента и остави на трупчета проекта си, Кобрата продължава да се движи в политически кръгове.

Материалът <strong>ИЗНЕНАДА: Стефан Янев сменя името на партията си</strong> е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button