Промяна
СВЯТ

Иранец задържан в Грузия с рекордно количество дрога ВИДЕО

Грузинската полиция е задържала ирански гражданин за незаконно закупуване, притежание и опит за контрабанда на голямо количество наркотици през пристанищния град Поти в западна Грузия, съобщи в четвъртък началникът на Централния отдел на криминалната полиция.

Теймураз Купатадзе каза, че органите на реда са конфискували 315 пакета хероин, тежащи 80 килограма, след претърсване на автомобила на лицето, като предметите са намерени в скрито отделение, пише agenda.ge.

Той добави, че нарушителят е възнамерявал да пренесе наркотиците от Иран в Европа през Армения и Грузия и сега е изправен пред до 20 години затвор или доживотен затвор.

Разследването е проведено в рамките на съвместната програма за контрол на контейнерите на Службата на ООН по наркотиците и престъпността и Световната митническа организация.

Купатадзе каза още, че сътрудничеството на Министерството на вътрешните работи с партньорските държави е довело до съвместна полицейска операция миналия месец с белгийски и холандски колеги, при която са конфискувани един тон и 660 килограма хероин.

Превод

Още Новини

Back to top button