Промяна
Икономика

ГЕРБ изригна заради гафа с винетките

Изключително неадекватно поведение в последните две години от страна на пътната агенция заради това, че не са уведомявали ползвателите на пътищата, ако имат извършени повече от три нарушения, каквато е подзаконовата нормативна база и инструкцията в АПИ.

Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Николай Нанков.

,,Затова текстовете в закона, който ще се гледа днес на комисия и до края на живота на това Народно събрание ще мине на второ четене и в зала е именно това – да свършим работата на една бездействаща две години администрация. Целта е да може на трета глоба от станционарна камера нарушителите на пътя да бъдат уведомявани“, каза още той.

По думите му казусът с глобите на жителите на с. Пролеша е можел да бъде разрешен с постановление на Министерски съвет, внесен от регионалният министър Иван Шишков, но такова нещо не е било направено.

По време на брифинга присъстваха и жители на с. Пролеша, които се заканиха, че ще блокират магистралата за Калотина, ако правителството не се заеме със случая им. Те също така призоваха президента Румен Радев да вземе мерки и да освободи министър Шишков от поста му, тъй като той не се справя със задълженията си.

Неговото място не е в правителството. Щом не върши никаква работа, нека президентът да го отстрани. Да дойде човек, който може да работи адекватно, поискаха недоволните жители на с. Пролеша.

Още Новини

Back to top button