Промяна
ОБЩЕСТВО

ГЕРБ изплю камъчето: Бойко се стяга за предсрочни избори, иска пълно чекмедже

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Национален предизборен щаб на ГЕРБ трябва да представи стратегия за явяване на предсрочни избори – това, заедно с преизбирането на Бойко, беше големият зор на VII Национално събрание, за да се върне крадвилата шайка на власт и да започне ново пълнене на чекмеджета.

В приетата политическа декларация се изтъква, че България е изправена пред редица кризи, като са изредени опорките, за които вина, всъщност, носят управлявалите 12 години мафиоти от ГЕРБ:

Политическа нестабилност в страната и липса на ефективно взаимодействие между институциите;

Разделено общество;

Растящи от година цени на енергоносителите, които предизвикват мащабна ценова криза и безпрецедентна след 1997 г. инфлация, по-висока от средната за Европа;

Чудовищна война, която се разраства близо до нашите граници и предизвиква глобална несигурност.

В документа се изтъква, че в тази ситуация, България се управлява от правителство и управляващо мнозинство, които нямат програма, кадрови потенциал и адекватни цели.

„В съдбовен исторически момент като днешния, управлението на България е поверено на коалиция между авантюристи, популисти, социалисти и псевдодемократи, които са обединени единствено от омразата си към ГЕРБ. Резултатът от тази управленска конструкция е, че правителството не само не е в състояние да разреши нито една от кризите, които протичат в българското общество, но и ги усложнява и задълбочава“, се посочва в текста на декларацията. 

С документа Националното събрание на ГЕРБ възлага на Изпълнителната комисия да работи за ново управление на страната, което да възстанови стабилността, политическия и междуинституционалния диалог, да създаде условия за икономическа и социална сигурност за гражданите и да отстоява геополитическата ориентация на България като страна член на ЕС и НАТО.

Пред партията стои и задачата да се сформират постоянни екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България, както и национален предизборен щаб за явяване на предсрочни избори.

„България има нужда от политически модел, който предполага свободен избор, ясна отговорност и силно лидерство“, завършва документът на гербопитеците.

Материалът ГЕРБ изплю камъчето: Бойко се стяга за предсрочни избори, иска пълно чекмедже е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button