Промяна
КРИМИНАЛНИ

Гаджето на дилъра Георги Жеков – Вивиан задържана за дизайнерска дрога

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Гаджето на дилъра Георги Жеков- Вивиан, беше отново арестувана за разпространение на наркотици, пише TrafficNews. След акция на криминалистите, в дома на 23- годишната пловдивчанка са били иззети 40 грама синтетични канабиноиди, същите които представляват прах или паста. Според запознати това количество може да бъде обработено до 1кг „чай”, който тя е разпространявала.

Мащерка, напръскана с бял прах от Китай – това е една от рецептите за направата на „чай” за пушене. Този тип дрога, наричана „дизайнерска” се предпочита от младите, защото е на ниска цена и има по-силен ефект от марихуаната.

Прахът се поръчва най-често от сайтове в интернет. Веществото се разтваря в метанол и се пръска върху изсушена мащерка или друг вид подправка, като това става токсично за мозъка.

Припомняме, че Вивиан, чието истинско име е Вероника, но предпочита псевдонима си, и гаджето й Георги Жеков бяха арестувани преди 6 месеца при наркосделка с амфетамини, чийто получател е бил дилър от бандата на небезизвестния Радо Дилъра. При проведената акция беше задържан също доставчика на наркотика, който се оказал мъж , свързан с бандата на „Наглите“. Георги все още е в затвора, като видно Вивиан поддържа бизнеса.

Младата дама е задържана в срок от 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button