Промяна
Политика

ДБ разкриха кого ще подкрепят за шеф на парламента

„Демократична България“ ще подкрепи Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“ за председател на 48-ото Народно събрание.

Това обяви пред журналисти съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов след заседание на парламентарната група. Иванов съобщи, че за поста заместник-председател на парламента от ДБ ще предложат ген. Атанас Атанасов.

Христо Иванов ще е председател на парламентарната група на ДБ и в 48-ото НС. 

Той коментира, че подкрепата за Никола Минчев е логична и от гледна точка на добрата работа, която са имали с него в 47-ото НС и идейната им близост с „Продължаваме Промяната“. 

„В тази ситуация, в която няма очевидно мнозинство, ние смятаме, че това е най-чистият политически сигнал, който можем да дадем на нашите избиратели“, заяви Иванов. 

На въпрос какво смята за издигането на четирима кандидати за председатели на парламента, Христо Иванов коментира, че са решили да не издигат свой кандидат, за да не внасят допълнително разделение. „За съжаление, ние разделението го виждаме и по много по-важни теми и невъзможността да се формира мнозинство“, констатира той, цитиран от БТА.  

По думите му партиите не могат да преодолят различията си и да формират мнозинства, а за да има големи национални задачи и принципно поведение, те трябва да преживеят катарзиси – да видим дали това ще се получи. 

Още Новини

Back to top button