Промяна
КРИМИНАЛНИ

ДАНС влезе в „Булгаргаз“ и Министерството на енергетиката

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и  Булгаргаз“, съобщи БНР. От прокуратурата засега не потвърждават информацията.

Най-вероятно акцията е свързана с изземане на документи, свързани с газовите сделки при предишната власт.

 

„Служители на ДАНС днес посетиха дружеството, представиха въпросник с документи, свързани с досъдебно производство, заведено за периода на предишното управление на „Булгаргаз“. Ние ще съдействаме с всички документи, ще ги представим в срок. И всъщност входираха писмо с изискуемите документи. Нямало е други действия от страна на служителите“, заяви изпълнителният директор на газовата ни компания Деница Златева за националното радио.

„Служители на ДАНС днес посетиха дружеството, представиха въпросник с документи, свързани с досъдебно производство, заведено за периода на предишното управление на „Булгаргаз“. Ние ще съдействаме с всички документи, ще ги представим в срок. И всъщност входираха писмо с изискуемите документи. Нямало е други действия от ст страна на служителите“.

Документи, свързани с работата на „Булгаргаз“, са поискани и от Българския енергиен холдинг. Това е направила Националната следствена служба..

Документи, свързани с работата на „Булгаргаз“, са поискани и от Българския енергиен холдинг. Това е направила Националната следствена служба.

 

Припомняме, че на 22 юли Държавната агенция за национална сигурност изпрати материали от проверката си за доставките на природен газ от страна на „Булгаргаз“ ЕАД на Върховната касационна прокуратура.

Материалите са събрани след подробна проверка, извършена от служителите на ДАНС относно „конкретни факти и обстоятелства, свързани с диверсификацията на доставките на природен газ за Р България от обществения доставчик „Булгаргаз“ ЕАД.

От ДАНС подчертават, че ако бъдат установени допълнителни факти и обстоятелства, „които представляват заплаха за националната сигурност на страната ни“ ще бъдат взети допълнителни мерки.

През последните дни бяха оповестени данни, че българските власти използват официални руски представители на „Газпром“ („Винтерсхал“, бел.ред.) за закупуване на руски газ.

 

А на 31 август служебният министър на енергетиката Росен Христов обяви, че на прокуратурата са дадени сключени договори от „Булгаргаз”. Става въпрос за договори, които според сегашното служебно правителство не са икономически обосновани и показват неадекватни действия на пазара, каза Христов.

„Установихме пропуснати възможности, странни сделки, насочени към компании – посредници за купуване на газ на неоптимални цени, сключени от предишното управление. Материалните са дадени на компетентните органи и министърът заяви, че доколкото знае, се води досъдебно производство относно „Булгаргаз”.

Очаквайте подробности!

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм! 

 

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button