Промяна
СВЯТ

Чешки генерал: Танковете Leopard не са чудо-оръжие и са надценени, ето доказателство

Германските танкове Leopard, доставени на Киев, са надценени и не са „чудотворни оръжия“, каза генерал Иржи Шедиви, бивш началник на генералния щаб на чешката армия, пред списание Czdefence.

„Турците използваха Леопарди в операции в Сирия срещу ДАЕШ и само в няколко операции те загубиха най-малко десет единици“, каза генералът, цитиран от чужди агенции.

Шедиви също критикува западните политици за тяхното виртуално невежество относно реалното състояние на нещата в Украйна, както и изявленията на военното и политическото ръководство на Киев за липсата на загуби и победи на фронта, които са в разрез с реалността. В същото време генералът спомена критичните изказвания на началника на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили за ситуацията в Украйна.

По-рано Министерството на отбраната на Германия съобщи, че на 27 март в Украйна са пристигнали 18 танка Leopard 2 тип A6. Миналата сряда португалското министерство на отбраната съобщи, че Киев е получил още три бойни танка Leopard 2A6. На следващия ден вестник El Pais, позовавайки се на източници в испанското правителство, съобщи, че Мадрид ще прехвърли първите шест танка Leopard в Украйна „веднага след Великден“, който тази година се празнува от католиците на 9 април.

Превод
 

Още Новини

Back to top button