Промяна
КРИМИНАЛНИ

Адвокатът, ударил Митко Чорапа в „Капана“, застава пред пловдивския съд

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Софийският адвокат Ивайло Дадански който нападна пловдивският любимец Митко Чорапа ще се изправи пред съда в сряда сутрин. Той е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, наказанието за което е до 3 години затвор.

Припомняме, че адвокатът стопанисваше под наем питейно заведение в “Капана“. Той познавал Митко, тъй като го виждал многократно да продава чорапи в близост до кафенето му, пише TrafficNews.

Митко изкарва прехраната си като продава чорапи в центъра Пловдив, предимно в “Капана“. Пловдивчани го познават като добродушен и кротък и е уважаван и харесван от по-голямата част от посещаващите и работещите в квартала. Някои дори го определят като символ на града.

На 27 май миналата година, Митко вървял сам по улица в квартала, като носил през рамо чанта с чорапи за продан, а в ръцете си държал пакети с чорапи. От двете страни на павираната улица били разположени търговски площи с маси за клиенти на заведения, едно от които било на софийския адвокат.

Когато видял Митко, той агресивно му препречил пътя, като му поискал обяснение защо до момента не му бил върнал чадър, който преди време му бил дал. Добродушният търговец от своя страна обяснил няколкократно, че нямало как да му върне чадъра, тъй като го бил забравил в едно заведение и когато се върнал не го бил намерил. Това ядосало адвоката, който поискал да му плати сумата от 200 лева за чадъра. Митко му казал, че няма възможност да плати толкова пари. В резултат на това, софиянецът започнал да крещи, рязко издърпал с ръце пакетите с чорапи от ръцете на Митко, ритнал ги с крак във въздуха и ги разпилял по улицата. Въпреки, че наоколо имало много хора, собственикът на заведението продължил с невъздържаните си и арогантни действия. С нов ритник продължил да разпилява пакетите с чорапи, след което се приближил към Митко и го ударил с главата си в лицето. От удара Митко залитнал и направил няколко крачки назад. Адвокатът се запътил отново да го удари, но бил спрян от двама мъже, които се намирали наблизо.

Собственикът на заведението в арт-квартала не е харесван от колегите си в района. Мнозина от собствениците на заведения се оплакаха от адвоката. Определиха го като „брутално нагъл“, „безчинстващ’, като „нямал капка колегиално отношение“. Именно заради междусъседските пререкания се е стигало и до жалби в полицията.

След случката, адвокатът затвори заведението си, а пред него се организира протест в защита на Митко и се събраха десетки пловдивчани. Много от протестиращите захвърляха по чифт мръсни чорапи пред входа, в знак на несъгласие в подобен тип поведение. Върху фасадата се появи лист с надпис „Долу ръцете от Митко“.

Митко също се по появи в Капана и бе посрещнат с овации от множеството пред заведението. Тогава той разказа, че се чувства добре, но лицето му малко е подуто след удара. В ръцете си естествено носеше торба, пълна с чорапи. Любимецът на арт квартала продаде всичките си чорапи за броени минути.

Продавачът на чорапи Митко очаква 15 000 лева след случилото се в Капана. 10 000 са от египтянина Нурелдин, който му дарява сумата. Останалите 5 000 лева Митко иска именно от адвокат Ивайло Дадански под формата на обезщетение, заради нанесения удар с глава в Капана. Това заяви той в интервю пред наш репортер малко след случилото се.

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button