Промяна
ОБЩЕСТВО

Само в Promiana.eu: Спецпрокурори погват Тодор Попов! Кметът на Пазарджик дал 15 тлъсти договора на свои фирми

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Изключително близкият до Баце кмет на Пазарджик Тодор Попов вече е клиент на спецпрокуратурата, съобщи пред Promiana.eu източник от града край Марица.

Причината е, че кметът Тошко е в основата на Организирана пещерска група за източване на общински средства с обръч от три свои фирми за дезинфекция и дезинсекция, с които сключил 15 договора за прочистване от хлебарки и плъхове.

Вижте кражбите на Тодор Попов в Пазарджик (СПИСЪК с далаверите на любимеца на Бойко + СНИМКИ)

Зад случая, обаче, прозира чиста форма на рекет от страна на кмета в комбина със своя брат Иван Димитров Попов и шефа на Областната инспекция по труда в Пазарджик Димитър Търпов.

През 2019-а година кметът и Търпов започват да оказват нерегламентиран натиск върху търговци и клиенти на няколко фирми, които до този момент са се занимавали с дезинфекция, дезинсекция и дератизация на територията на община Пазарджик и областта.

Натискът включва и заплахи по телефона, осъществени лично от Търпов и Попов, с което Тошко от Пещера директно копира своя другар в далаверите Бойко Борисов и неговите методи от времето на мутрите.

Целта на ОПГ-то е да отклони клиенти на тези фирми и да ги насочи към други, приближени до двамата пещерци фирми.

„Напудреният нос” Тодор Попов вдигнал по една къща на всяка любовница, 7 млн. се стопиха с ВиК в с. Ивайло (СНИМКИ)

До момента проверката по престъплението е бил в МВР. След щателно разследване полицаите са стигнали до заключението, че става дума за класически случай на конфликт на интереси с цел източване на обществен ресурс от Тодор Попов, брат му Иван и Димитър Търпов, затова папките по случая са предадени на спецпрокуратурата.

Кои са фирмите?

Всяка година общината сключва договор с фирми за пръскане против гризачи, хлебарки, комари. В случая с Тодор Попов, обаче, договорите, 15 на брой, са подписани само и единствено с три фирми, които са собственост на тъщата и бащата на… Димитър Търпов:

Сигнал до Бойко Рашков: Тодор Попов и брат му от СИК ли са? Рекетират бизнеса в Пазарджик като Бойко Борисов (ДОКУМЕНТ)

– „Си Ди Ти Груп” ЕООД с ЕИК 200620925. Дружеството се занимава с дезинфекция, дезинсекция и дератизация, търговия на дребно и едро, внос и износ на всякакви стоки и т.н. Регистрирано е в родния град на патерицата на Баце Тодор Попов – Пещера, на ул. „Христо Ботев” 53.

Управител и собственик е 67-годишната Мария Тодорова Игнатова, която е майка на Надя Търпова – съпругата на трудов инспектор №1 Димитър Търпов. Поредният абсурд е, че именно Инспекцията по труда за правилното изпълнение на сключените договори.

Така излиза, че Търпов трябва да проверява дали фирмите на свои близки работят коректно, показа разследването на Promiana.eu. Действащи служители в тази фирма са братът на Димитър Търпов, съпругата му, както и братът на кмета Тодор Попов – Иван.

Втората намазала тлъсти договори фирма е „Ди Ен Си Контрол” ЕООД с ЕИК 205412223, регистрирана в Пазарджик на адрес ул. „Царица Йоанна” 2В , ет. 1, сграда 2 , магазин Б4. Предметът й на дейност е абсолютно идентичен с този на „Си Ди Ти Груп” ЕООД.

Управител и собственик отново е тъщата на Търпов Мария Игнатова, а един от служителите е сестра му – Катя Търпова.

Само в Promiana.eu: Надрусаният Тодор Попов заловен след спявка в Цигов чарк в къщата на милионера Михаил Тиков за коалиция ГЕРБ-ДПС-БСП

Третата фирма от семейния обръч е „Ди Ен Си Гарант” ЕООД. Управител и собственик е 82-годишният „бизнесмен” Симеон Търпов, който пък се оказа баща на шефа на Инспекцията по труда Димитър Търпов.

Мръсотия в Promiana.eu: Тодор Попов издържа жена и две любовници, на всяка купил кола по 100 бона (ПИКАНТНИ СНИМКИ с Ренета Камберова)

Семейният обръч за източване на Пазарджик вече е в ръцете на специализираната прокуратура. Предвид жегата, която идва от ЕП срещу главния чадър над ГЕРБ Иван Гешев, нищо чудно корупционерите надолу по веригата да започната да „горят” един по един, в това чисто тотално компрометираният кмет Тодор Попов и неговите бизнес приятели, завърши източникът на Promiana.eu.

Материалът Само в Promiana.eu: Спецпрокурори погват Тодор Попов! Кметът на Пазарджик дал 15 тлъсти договора на свои фирми е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Още Новини

Back to top button