Промяна
КРИМИНАЛНИ

2-годишно дете е в кома в пловдивска болница. Има съмнения, че е малтретирано от осиновителката

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

2-годишно дете е в кома в болница „Св. Георги” в Пловдив. Състоянието му е изключително тежко. Има съмнения, че детето е малтретирано от осиновителя му, съобщи Нова телевизия.

По данни на лекарите женатата, която го е осиновила преди година, е казала, че момиченцето е паднало. Заради тежките наранявания обаче лекарите се усъмнили и подали сигнал до полицията и прокуратурата. Според директора на дирекция „Социално подпомагане” – Пловдив Надя Танева досега не е имало индикации, че може да се стигне до подобна агресия.

„В рамките на година жената е посещавана многократно за проверка. Момиченцето било отглеждано в спокойна и добра среда. Не е имало сигнали в полицията. Шокирани сме от случилото се. Осиновителката е задържана. По думите на лекарите жената е довела сама детето в болницата, като е казала, че момиченцето е паднало от леглото”, каза в ефира на „Здравей, България” Надя Танева.

По време на прегледа е установено, че по тялото на детето има следи от ухапвания.

„Жената твърди, че е причинила синини на детето с цел да го събуди, тъй като, след като е паднало, е изпаднало в безсъзнание”, допълни Танева.

По-късно от Прокуратурата в Пловдив повдигнаха обвинение на осиновителката. Тя е обвинена в причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетно дете, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, заявяват оттам.

Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето. Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момичето са нанесени от жената. Тя се е грижела сама за детето. Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре. По случая е проведена кореспонденция с отдел „Закрила на детето“ и социалните служби.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районната прокуратура ще внесе искане в съда за определяне на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button